Termeni și Condiții

 

1. Termeni și condiții generale

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii  de către  SC Vision Art Plus SRL cu sediul în Ocolișu Mare nr 99, J20/792/26.05.2017,CUI: 37660456, prin intermediul magazinului virtual:

Navigarea pe acest Sait, culegerea informațiilor și efectuarea unei Comenzi reprezintă acordul Cumpărătorului/Utilizatorului cu Termenii și Condițiile afișate pe acest Sait. Dacă oricare dintre clauzele de mai jos va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Sait – domeniul www.visionartplus.ro

Vânzător –  SC Vision Art Plus SRL cu sediu in Ocolișu Mare nr 99, J20/792/26.05.2017, CUI: 37660456

Cumpărător – orice persoană fizică sau persoană juridică ce își face un cont pe sait și efectuează o comandă, sau orice persoană fizică sau persoană juridică ce comandă prin telefon sau e-mail.

Comandă – Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Sait-ului sau prin telefon ori pe e-mail, intenția sa de a achiziționa bunuri și servicii de pe sait.

Cont – secțiunea din Sait (formată dintr-o adresă de e-mail, o parolă, numele/denumirea, datele și adresele de livrare și facturare, comenzile efectuate) care  permite Cumpărătorului transmiterea comenzilor.

Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care comanda, navighează sau culege informații de pe acest Sait și care astfel și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Sait-ului din secțiunea Termeni și condiții.

Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica  o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă  din partea vânzătorului către Client, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Astfel, se va trimite automat e-mail de confirmare a comenzii, e-mail cu detaliile comenzii și factură. O comandă neconfirmata nu are valoare de Contract. Clientul care dorește să anuleze comanda, este obligat să trimită e-mail pentru a specifica acest lucru, în termen de 24 de ore maxim de la primirea confirmării, altfel, anularea comenzii nu va fi procesată, iar clientul va suporta contravaloarea comenzii și taxele de transport, integral.

SC Vision Art Plus SRL își rezervă dreptul de a selecta clienții și de a anula comenzi fără obligația de a motiva acest refuz. Vor fi anulate comenzile ce au un conținut ilegal, obscen, care încalcă drepturile și libertățile omului, drepturile de autor sau care nu au respectat termenele de plată stabilite.

     – Factura constituie contract de vânzare-cumpărare, conform legislației în vigoare.

     – Contractul de vânzare-cumpărare se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul în care comanda este plătită integral și primită de Cumpărător.

Comenzile neridicate de către client vor putea fi ridicate direct de la Vânzător sau încă o dată trimise, la solicitarea scrisă a Clientului, acesta ( Clientul ) suportând cheltuielile de curierat. După acest demers sau în termen de 10 zile lucrătoare de la prima expediere a comenzii la adresa menționată în formularul de contact, produsele  neridicate rămân în proprietatea Vânzătorului, chiar dacă acestea au fost plătite , produsele respective vor fi expuse ca mostre, materiale promoționale și expuse în expoziții, standuri, show-room-uri, indiferent de personalizarea făcută.

     

 2. Răspundere

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunurilor achiziționate.

Prin crearea unui Cont și/sau prin utilizarea Sait-ului și/sau prin plasarea unei Comenzi, Utilizatorul/Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Sait-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Sait-ului. Ulterior creării Contului, utilizarea Sait-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Sait-ului.

Termenii și Condițiile Sait-ului pot fi modificate oricând de către Vânzător, acestea fiind opozabile Cumpărătorilor și Utilizatorilor de la data afișării în Sait. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Sait-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Sait, la finalizarea Comenzii.

    Vânzătorul  nu-și asumă responsabilitatea pentru informațiile incomplete sau eventualele erori apărute în Sait, dar se străduieşte în permanență să corecteze și să completeze informațiile prezentate. Informațiile folosite pentru descrierea bunurilor și/sau a serviciilor disponibile pe Sait nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

În cazul în care anumite bunuri sau servicii sunt listate la preț eronat pe Sait, Vision Art Plus își rezervă dreptul de a modifica sau de a anula orice Comandă care conține astfel de bunuri/servicii. În cazul în care Comanda este plătită,  va returna suma în contul Cumpărătorului. Vision Art Plus își rezervă dreptul de a corecta erorile de sistem sau prețuri afișate eronat, neintenționat. Din cauza fluctuațiilor specifice pieței, prețurile produselor pot fi modificate fără preaviz. Deși ne străduim pentru precizie în afișarea tuturor informațiilor de pe Sait, descoperim uneori greșeli. În aceste cazuri rare, ne rezervăm cu respect dreptul de a anula o Comandă sau elimina un articol problematic din Comandă.

Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru erori și inexactități tehnice apărute pe Sait, erori dactilografice, documentație, ilustrații sau imagini eronate. Informațiile prezentate pe Sait sunt actualizate periodic, îmbunătățiri și/sau modificări pot fi efectuate în orice moment.

În orice moment, Vision Art Plus  își rezervă dreptul, fără a notifica în prealabil Utilizatorul și Cumpărătorul, de a modifica politicile,  prețurile produselor, Termenii și Condițiile, de a corecta orice erori care apar în Sait sau în cadrul comunicărilor electronice sau verbale.

 

3. Declinarea răspunderii și utilizarea produselor

Persoanele fizice sau juridice care intenționează să comande bunuri de la Vision Art Plus  trebuie să îşi exercite judecata lor independentă în determinarea oportunității achiziției acestora pentru un anumit scop sau utilizare. Utilizarea produselor nu presupune garanţie explicită sau implicită, pentru a obține efecte sau rezultate dorite.

Cumpărătorul – persoană fizică, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, asociație familială sau orice altă persoană juridică – care utilizează bunurile achiziționate de la Vision Art Plus pentru fabricarea unor produse cu scopul de a le valorifica prin vânzare, este singurul responsabil pentru respectarea tuturor legilor şi regulamentelor aplicabile de fabricație și comercializare.

Prin achiziționarea și utilizarea bunurilor vândute de Vision Art Plus, Cumpărătorul trebuie să se asigure că deține cunoștințele necesare despre condițiile de siguranță, depozitarea și utilizarea adecvată a acestora. Cumpărătorul este de acord să inspecteze cu atenție toate bunurile primite și să raporteze orice problemă în cel mai scurt timp, termenul maxim de sesizare a unei probleme fiind de 48 de ore de la primirea produsului, dacă coletul este fără verificarea produselor, iar dacă expedierea se va face cu verificarea produselor la achiziționare, sesizarea de neconcordanță a acestora se va face în momentul achiziției, către curierul care livrează aceste produse. O sesizare a unui oricărui produs ca fiind neconform, dar el se încadrează în condițiile tehnice stabilite la comanda acestuia, se consideră nulă, iar refuzul coletelor care sunt în cauză nu scutesc clientul de la plata produselor respective comandate. Cumpărătorul este de acord că nu va face Vânzătorul responsabil pentru orice probleme care apar de la depozitarea și utilizarea bunurilor achiziționate. Cumpărătorul își asumă responsabilitatea pentru produsele pe care le fabrică și/sau vinde, folosind bunurile și serviciile Vânzătorului

 

4. Drepturi de proprietate

Conținutul Sait-ului, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, imagini statice și dinamice, text, materiale video și multimedia prezentate pe Sait, sunt proprietatea exclusivă a SC Vision Art Plus, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens, inclusiv prin licențe de utilizare sau publicare.

Utilizatorului acestui Sait nu îi este permisă copierea, distribuirea, transferul, utilizarea, reproducerea  sau afișarea conținutului de pe Sait, decât cu acordul scris  al  SC Vision Art Plus SRL.

 

5. Prețuri

Prețul final este cel confirmat odată cu trimiterea facturii on line.

În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale sale au fost greșit introduse, Cumpărătorul va fi contactat pentru a putea accepta sau refuza produsul si/sau comanda după caz. Cumpărătorul nu  poate anula comanda în care sunt produse personalizate, doar se poate renunța la produsul înregistrat greșit, cu specificația că  produsele respective vor fi expuse ca mostre, materiale promoționale și expuse în expoziții, standuri, showroom-uri, indiferent de personalizarea făcută.

Produsele personalizate și comenzile peste 400 lei  se plătesc în avans, se acorda discount în funcție de volum:

  • 3% pentru comandă produse în valoare totală de peste 300 lei
  • 4% pentru comandă produse în valoare totală de peste 1000 lei
  • 5% pentru comandă produse în valoare totală de peste  1500 lei

Pentru orice comandă cu valoare mai mare de 5000 Lei, prețul final se va negocia direct între Cumpărător și Vânzător.

Comanda minimă este de 40 de lei. Orice comandă cu valoare totală peste 250 lei va avea taxe de curierat 0 lei, exceptând comenzile la care curierul ne solicita preț suplimentar pentru volum, greutate, kilometri suplimentari.

 

6. Livrarea produselor

Expedierea  produselor se face în termenul maxim anunțat la confirmarea comenzii de către Vânzător prin serviciu de curierat, sau se poate ridica de către client, direct de la Vânzător. ( punct de lucru Deva , str. I L Caragiale , bl R/81).

 

7. Returnarea produselor

  Dacă la primirea comenzii există produse care nu corespund cu specificațiile din comandă, clientul are dreptul ca in termen de 48 de ore să returneze produsul, în ambalajul original, cu toate accesoriile, fără să prezinte urme de deteriorare sau uzură. Clientul are obligația să notifice Vânzătorul pentru orice neconformitate. Suma achitată va fi integral rambursată  în termen de 14 zile, conform legislației Române în vigoare, în contul bancar al clientului.

Orice astfel de cerere/ notificare se va trimite de către persoana înscrisa în baza de date care a efectuat comanda pe adresa de email office@visionartplus.ro .

8. Transferul prorietății

Proprietatea asupra Bunurilor si serviciilor va fi transferata  Clientului după efectuarea plății de către acesta și livrarea în locația indicată în Comanda( înțelegand prin livrare: semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarii efectuate de personalul Vanzatorului.

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare si achitarea eventualei contravalori a acestora.

 

9. Fraudă

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator, de a modifica conținutul Site-ului si de a afecta performanțele serverului pe care ruleaza SaIt-ul: www.visionartplus.ro, va fi considerată tentativă de fraudare și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

10. Litigii

Orice litigiu apărut între Utilizator/Cumpărător și  SC VISION ART PLUS va fi rezolvată pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul DEVA,  România.